• Hem
  • Aktuellt
  • Välkomna Dilara Maasoglu och Kajsa Almquist till Urban Utveckling!

Välkomna Dilara Maasoglu och Kajsa Almquist till Urban Utveckling!

Nu välkomnar vi två nya praktikanter till Urban Utveckling. Vi ser fram emot att ha er hos oss. Både Dilara och Kajsa kommer att vara på Urban Utveckling hela VT21. Så här säger de själva om praktiken:

Dilara Maasoglu:

Varför valde du att söka praktik på Urban Utveckling?

Jag har stött på företaget många gånger under min utbildningstid men framförallt när jag skrev mina kandidatuppsatser om trygghet och brottslighet, samt platsidentitet och platskänsla. Urban Utvecklings sociala hållbarhetsarbeten med trygghetsfrämjande och brottsförebyggande projekt och uppdrag inom socioekonomisk utsatta områden tycker jag är otroligt intressanta, spännande men även viktigt.

 

Vad ser du fram emot under din praktik?

Jag ser fram emot att ta del av Urban Utvecklings fantastiska arbeten gällande social hållbarhet i utsatta områden och att kunna få en insikt i det praktiska arbetet. Det ska bli roligt och lärorikt att få jobba med flera olika projekt och uppdrag samtidigt då man får chansen att prova på många olika delar. Jag ser fram emot att lära mig mer om samverkan mellan olika aktörer, trygghets- och brottsförebyggande arbeten och områdesutveckling.

 

Kajsa Almquist:

Varför valde du att söka praktik på Urban Utveckling?

Jag sökte praktik på Urban utveckling då jag under mina studier kommit fram till att det är den sociala aspekten av samhällsplanering jag vill arbeta med. Det finns inte så många företag som har detta som huvudområde och när jag fann Urban Utveckling kändes det som rätt plats för mig att utvecklas på.

Vad ser du fram emot under din praktik?

Under praktiken ser jag fram emot att få vara delaktig i projekt som rör trygghets- och brottsförebyggande arbete. Men främst ska det bli kul att få vara med och genomföra medborgardialoger i form av intervjuer! Och såklart att lära känna alla kompetenta kollegor och växa i min roll som samhällsplanerare.