Sök
Stäng denna sökruta.

Behovs- och omvärldsanalys kring välfärdsbrottslighet

Behovs- och omvärldsanalys kring välfärdsbrottslighet för Trelleborg kommun

Inledning

Inom ramen för BRÅ:s ekonomiska stöd till kommuner för brottsförebyggande åtgärder avser Trelleborgs kommun arbeta mer aktivt och strukturerat med förebyggande av välfärdsbrott. Denna typ av brott utgörs ofta av ekonomisk brottslighet som bygger på ett utnyttjande av tillit från myndighetspersoner, vilket leder till ett ökat behov av kontrollåtgärder i många kommuner. Vi på Urban Utveckling har fått i uppdrag att bidra med att lägga en kunskapsmässig och organisatorisk grund för det fortsatta arbetet med förebyggande av välfärdsbrott. Uppdraget består av en förstudie med kartläggning av befintliga behov och en omvärldsanalys för att hitta exempel på verkningsfulla och beprövade metoder för förebyggande av välfärdsbrott.

Metod

Förstudien utgörs av intervjuer med berörda nyckelaktörer i kommunen, personal på strategisk och operativ nivå inom aktuella förvaltningar och enheter.

Omvärldsanalysen består av en dokumentstudie och intervjuer med strategisk och operativ personal som arbetar med välfärdsbrottslighet i kommuner som varit framgångsrika på området.

Resultat

Uppdraget är pågående, om du nyfiken på att redan nu få veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta imad.bensaid@urbanutveckling.se

Är du intresserad av uppdraget och vill veta mer om hur vi kan bidra till det brottsförebyggande arbetet i din kommun? Hör av dig så berättar vi mer!

Kontaktpersoner för uppdraget:

Imad Bensaid 600x

Imad Bensaid

Konsult social hållbarhet

Låt oss jobba tillsammans!

Letar ni efter en samarbetspartner till ert kommande arbete? Hör av er!