Sök
Stäng denna sökruta.

TJÄNSTER FÖR

Stöd till fastighetsägarföreningar och BID

Vi på Urban Utveckling har arbetat med samverkan inspirerad från den internationellt beprövade samverkansformen BID – Business Improvement District i 15 år. Vi arbetar med att organisera samverkan mellan privata och offentliga aktörer, men också med att projektleda gemensamma satsningar för att öka attraktiviteten, trivseln och tryggheten i bostadsområden. Den svenska varianten av BID har visat sig vara en välfungerande och långsiktig samverkansform i områden med socioekonomiska utmaningar – som håller över tid. Idag finns det ett 20-tal BID-inspirerade samverkan runt om i Sverige. Alla bostadsområden är olika, och eftersom BIDs är lokalt förankrade kan de skilja sig åt i både organisering och inriktning. En del BIDs har, utöver fastighetsägare, kommun och polis även valt att inkludera ideella organisationer, föreningar, företag och religiösa samfund på olika sätt. På samma sätt skiljer sig olika BIDs inriktningar, exempelvis inom arbete med fysisk- och social miljö, och involvering av lokalsamhälle och boende. Många föreningar fungerar som en förlängd arm av det bosociala arbetet. 

Vi på Urban Utveckling arbetar med att kartlägga de lokala förutsättningarna, stötta i organisering och med att ta fram en strategisk nulägesbild som grund för samverkan. Löpande arbetar vi också med att organisera samverkan och projektleda gemensamma satsningar. Vi arbetar även med att utföra utvärderingar och uppföljningar av arbetet inom BID-samverkan.

Vill du veta mer om fastighetsägarföreningar eller BID-modellen och hur vi kan hjälpa just er med samverkan? Hör av dig och boka in ett förutsättningslöst möte med en av våra experter!

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just er?

Hör av dig till oss via kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med en av våra duktiga medarbetare under kontaktsidan.

Vi tar gärna ett förutsättningslöst möte där vi diskuterar mer om era behov.

Vi berättar gärna mer!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.