Sök
Stäng denna sökruta.

Stärkt utbildning- och brottsförebyggande organisation

Utveckling av Haparanda kommuns brottsförebyggande arbete

Inledning

På uppdrag av Haparanda kommun ska vi bidra med att utveckla organisationens brottsförebyggande arbete med fokus på intern och extern samverkan. Uppdraget består av två huvudsakliga delar; en förstudie och en omvärldsanalys. Förstudien fyller både en kartläggande och kunskapshöjande funktion där syftet är att samla kunskap om kommunens befintliga brottsförebyggande arbete samt att öka kunskapen i ämnet inom kommunen. Omvärldsanalysen syftar till att generera kunskap och inspiration utifrån hur andra kommuner med liknande förutsättningar har organiserat det brottsförebyggande arbetet och samtidigt ta inspiration kring användbara metoder såsom EST och SSPF.

Metod

Den kartläggande insatsen i förstudien genomförs genom intervjuer med nyckelpersoner som arbetar med brottsförebyggande inom kommunen. Den kunskapshöjande insatsen utförs sedan genom en temadag med tillhörande workshops kring kommunens brottsförebyggande arbete med fokus på samverkan.

Resultat

Uppdraget är pågående, om du nyfiken på att redan nu få veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta caroline.stening@urbanutveckling.se

Är du intresserad av uppdraget och vill veta mer om hur vi kan bidra till det brottsförebyggande arbetet i din kommun? Hör av dig så berättar vi mer!

Kontaktpersoner för uppdraget:

Caroline Stening

Caroline Stening

Konsult social hållbarhet

Låt oss jobba tillsammans!

Letar ni efter en samarbetspartner till ert kommande arbete? Hör av er!