Sök
Stäng denna sökruta.

Utveckling av det brottsförebyggande arbetet kring brott i nära relation

Utveckling av brottsförebyggande arbete i Nordanstig kommun

Inledning

I Nordanstig kommun har vi fått i uppdrag att bidra till utvecklingen av det befintliga brottsförebyggande arbetet kring brott i nära relation. Detta innefattar genomförande av åtgärder som syftar till att stärka det brottsförebyggande arbetet i kommunen med fokus på arbetet inom brott i nära relation. Uppdraget genomförs utifrån fyra moment;

  1. En genomlysning av kommunens befintliga brottsförebyggande arbete kring brott i nära relation.
  2. En omvärldsanalys av kommuner med liknande förutsättningar samt kommuner som utmärker sig genom goda resultat på området.
  3. En workshop tillsammans med kommunen för att diskutera och reflektera kring resultaten av genomlysningen och omvärldsanalysen.
  4. Enkätstudie och generellt stöd under initiativet En vecka fri från våld.

De olika momenten syftar till att stärka arbetet kring att motverka brott i nära relation. För att säkerställa att insatserna genomförs med goda förutsättningar, stärker samverkan med relevanta aktörer, når ut till rätt målgrupp samt ge önskad effekt.

Metod

Genomlysningen av kommunens befintliga arbete utförs genom intervjuer med nyckelaktörer inom det brottsförebyggande arbetet i kommunen, både internt inom kommunkoncernen och med andra aktörer som är verksamma i Nordanstig kommun.

Resultat

Uppdraget är pågående, om du nyfiken på att redan nu få veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta caroline.stening@urbanutveckling.se

Är du intresserad av uppdraget och vill veta mer om hur vi kan bidra till det brottsförebyggande arbetet i din kommun? Hör av dig så berättar vi mer!

Kontaktpersoner för uppdraget:

Caroline Stening

Caroline Stening

Konsult social hållbarhet

Låt oss jobba tillsammans!

Letar ni efter en samarbetspartner till ert kommande arbete? Hör av er!