Sök
Stäng denna sökruta.

TJÄNSTER FÖR

Områdesutveckling

Vår boendemiljö påverkas av den fysiska miljön likväl som vår relation till grannar och den sociala sammanhållningen. För att en socialt hållbar områdesutveckling ska bidra till trygga, trivsamma och jämställda miljöer krävs förståelse för de unika förutsättningar som råder lokalt. Vi på Urban Utveckling arbetar med att analysera livsmiljöers fysiska och sociala förutsättningar för att förstå områdets potential och utvecklingsmöjligheter, samt hur de kan förändras för att främja trygghet, trivsel och inkludering.

På Urban Utveckling har vi arbetat med att ta fram kunskap och förståelse för hur olika livsmiljöer och platser fungerar och nyttjas av de som bor och verkar i olika områden sedan vi grundades. Vi anser att nyckeln till en framgångsrik områdesutveckling är att involvera boende och lokala aktörer i processen, både för att skapa ett lokalt engagemang, men också för att samla in värdefull lokal kunskap. Med vår gedigna erfarenhet om människors behov och områdens funktioner, kan vi genom egna observationer och dialog med relevanta aktörer ta fram en handlingsplan som exempelvis syftar till att främja trygghet, delaktighet, jämställdhet eller en grön och hälsosam utemiljö. Åtgärderna kan innefatta investeringar kopplat till utvecklingen av den fysiska miljön och utveckling av förvaltningsrutiner, men kan även peka på behov av att öka den kollektiva förmågan eller att främja samverkan mellan olika aktörer i området.

Vill du veta mer om områdesutveckling hur vi skulle kunna bidra till ert utvecklingsarbete? Hör av dig och boka in ett förutsättningslöst möte med en av våra experter!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just er?

Hör av dig till oss via kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med en av våra duktiga medarbetare under kontaktsidan.

Vi tar gärna ett förutsättningslöst möte där vi diskuterar mer om era behov.

Vi berättar gärna mer!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.