Sök
Stäng denna sökruta.

TJÄNSTER FÖR

Stöd vid tillgänglighetsarbete

Tillgänglighet både i den privata bostaden och offentliga utrymmen är en faktor som får allt större betydelse för valet av bostad för många svenskar. Med en växande äldre generation i samhället och allt fler äldre som väljer att bo kvar i det ordinära bostadsbeståndet ökar behovet av tillgänglighet. Satsningar på förbättrad tillgänglighet i fastigheterna ökar möjligheten för äldre personer och personer med funktionsnedsättningar att bo kvar i sina bostäder även när behoven ändras. Detta kan på sikt leda till minskade omflyttningar och längre kvarboende, vilket är positivt och lönsamt för både fastighetsägare och samhället i stort.

Tillgänglighetsarbetet kan ofta upplevas betungande i både tid och kostnad, men i de allra flesta fall finns relativt enkla och kostnadseffektiva åtgärder som stärker tillgängligheten, särskilt i samband med att det äldre fastighetsbeståndet rustas upp. Många åtgärder för förbättrad tillgänglighet kommer dessutom med positiva synergieffekter som ökad trygghet och trivsel. Vi på Urban Utveckling har lång erfarenhet av att arbeta tillsammans med fastighetsägare i allt från tillgänglighetsinventeringar för att identifiera anpassningsmöjligheter, till att ta fram strategier för det fortsatta tillgänglighetsarbetet, utvärdera förändringarna och att förankra arbetssättet inom organisationen.

Vill du veta med om hur vi kan hjälpa till med tillgänglighetsarbetet i din organsiation? Hör av dig och boka in ett förutsättningslöst möte med en av våra experter!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just er?

Hör av dig till oss via kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med en av våra duktiga medarbetare under kontaktsidan.

Vi tar gärna ett förutsättningslöst möte där vi diskuterar mer om era behov.

Vi berättar gärna mer!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.